Bent S. Jensen

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
Bent Sigaard Jensen borgmester i Nykøbing-Rørvig kommune fra 1982 til 1994. - Foto: Åse Jensen.
Bent S. Jensen borgmester i Nykøbing Sjælland fra 1982 til 1994.

Han er født Bent Jantzen Sigaard Jensen i Varde den 10. oktober 1926, og voksede op i byen. Hans far var først malersvend, og derefter politimand og medlem af Socialdemokratiet.

Senere fulgte Bent S. Jensen i faderens fodspor i Socialdemokratiet, da hans faglige indignation blev tændt af hans oplevelser som lærling på Varde Stålværk. Derfor var Bent S. Jensen 17 år gammel med til at starte en lærlingeklub for Vardes metallærlinge.

Læretiden blev afbrudt af 2. verdenskrig, da tyskerne først satte stålværket til at producere larvefødder til den tyske krigsindsats, og sabotører senere sprængte værket i luften. Og Bent S. Jensen måtte i stedet tage til København for at gøre sin læretid færdig.

Hendes Mejestæt Dr. Margrethe og Nykøbing-Rørvigs borgmester Bent S. Jensen da de i 1993 gik ned gennem en flagsmykket og menneskefyldt gågade. - Foto: Åse Jensen.
Efter endt læretid fik han arbejde i søværnet, og det var i denne periode, han mødte sin hustru, Åse. Sammen flyttede parret senere til Nykøbing Sjælland, hvor Bent S. Jensen havde fået tjeneste på Kongsøre Torpedostation som minemekaniker.

Det var her Bent S. Jensen hurtigt blev involveret i det lokale politiske liv.

I 1974 blev han for første gang valgt ind i Nykøbing-Rørvig Byråd, hvor han bl.a. blev formand for Teknisk Udvalg, og otte år senere i 1982, da han var 55 år gammel, kunne han sætte sig til rette i borgmesterstolen, og det var en post, som han holdt fast i gennem de næste 12 år fra 1982 til 1994.

Han var formand for Boligselskabet af 1942.

Af de mærkesager han fik gennemført kan nævnes:

Algade først som ”Stillevej”, og siden som gågade i flere etaper henholdsvis 1985 og 1990.

Omdannelsen af ”Pakhuset” til Kulturhus og Bibliotek, samt flere byfornyelsesprojekter.

Søværnets transportskib ”Sleipner” blev adopteret af kommunen.

I 1993 kunne Bent S. Jensen modtage Dronning Margrethe og Prins Henrik i anledning af købstadens 550 års købstadsjubilæum, og spadserede sammen med regentparret gennem en flagsmykket gågade.

Da han forlod byrådet kunne han ikke helt slippe politik, for han blev et meget populært medlem, og formand i en periode for ældrerådet.

Bent S. Jensen døde efter længere tids sygdom af A.L.S. 83 år gammel i januar 2010.


Kilde: Nordvestnyt 25.-1.-2010 m.m. - Arkivalier Online. - Åse Jensen, Nyk. Sj. 2011. --SOC 6. sep 2011, 12:55 (CEST)