Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Udvalgt artikel: Restaurant Lyngen - Kludeskoen

Restaurant Lyngen ca. 1955. Foto: Søren Bay.

Sommerrestaurant på Ellinge Lyng i Odsherred, Lyngvej 97. Restauranten hed "Restaurant Lyngen", men blev i folkemunde åbenbart kaldt "Kludeskoen" efter en tidligere ejer.

Den er bygget 1948 af Peter Christensen, Ellinge Lyng.

Omkring 1953 måtte han sælge den på grund af sygdom.

Restauranten havde jævnligt levende musik og dans.

1970 den 23. marts har 4 unge mennesker lejet "Kludeskoen", efter den har været lukket et halvt års tid, genåbner den som musik og dansested i påsken - nu med helårsåbent.

De 4 er: EDB-programmør Per Hansen, Nykøbing Sjælland, mekaniker Niels Jørgensen, Fårevejle, maler Bjarne "Jarmer" Christensen, Fårevejle og ekspedient Erik Winther, Holbæk.

1971 den 13. maj blev den solgt til restauratør Psilander, Rødovre, og pressefotograf John Balten, Step In, Holbæk.

Ejeren, Mogens Rud Petersen, "Den Blå Ged" i Ordrup, har gennem nogen tid ønsket at sælge, og de nye ejere forventer at åbne omkring Pinse.

Den lille tilbygning med indgang er blevet gjort helt hyggelig med bar, og fik navnet "Lyngens Bodega".

1971 torsdag den 23. september ved 03.30-tiden brændte restaurationen.

Det var en billist, der slog alarm, men da brandvæsenet ankom havde ilden allerede godt fat. Kun køkken - og indgang med den lille bar - var opført af sten, resten af træ, og da det var gammelt træ, så gav det ilden god næring.

Branden var uden tvivl påsat. Der havde sidst været åbent lørdag aften. En række diske og køleskabe, der stod i og ved køkkenet var tændt, men ilden opstod i det modsatte hjørne i restaurationslokalet, så der kan næppe være tale om elektricitet som brandårsagen.


Kilde: Odsherred Lokalarkiv. - Holbæk Amts Venstreblad 6. marts 1953 og 23. marts 1970 og 14. maj, 27. maj og 23. september 1971.--SOC 5. sep 2013, 11:39 (CEST)


Orkestre, som har optrådt på Kludeskoen:

Rangers - fra Holbæk - 15.4. 1968

Butterflies - fra Roskilde - 25.10. 1968

Teenmakers - - fra Ringsted - 16.5. 1970


Hjemmesider: Rock Historie (http://www.gallerishoppen.dk/images/billing/histpaascenen.asp?e=2&ForhandlerID=188) og http://www.teenmakers.dk.


Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 12.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.