Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Udvalgt artikel: Blankebjerggård - Fårevejle

Blankebjerggård, Blankebjergvej 8, Fårevejle sogn, Odsherred, matr. nr. 14a.
Postkort med Blankebjerggård ca. 1900. - Bemærk radsåmaskinen. - Bag på kortet er skrevet: Tante Kristines (Asnæs) søster og familie på Blankebjerggård. – Fotograf: Ukendt.

Også før i tiden benævnt: "Blankebjerg Møllegård", da jorden i sin tid tilhørte Blankebjerg Mølle.

Gården ejes af Peter Ambeck Petersen født i Grevinge 8. april 1905. Hans forældre, Laurine og Frederik Petersen, har en ejendom i Grevinge by.

Han blev gift med Else 6. april 1934, som er født på gården 2. april 1913. Hendes forældre, Sofie og Kristian Larsen, købte gården i 1903, som har været i slægtens eje siden ca. 1850. De afstod den i 1938 til Peter Ambeck Petersen.

Det nuværende areal er på 26 tdr. land, idet der tidligere er frasolgt 12½ tdr. land, som nu dels tilhører Blankebjerg Mølle, og dels et boelssted samt et hus. Der avles en del rødkløver og græsfrø samt roefrø, olie, hør og spinat. Ialt anvendes 4 tdr. land til frøavl.

Besætningen er på 3 heste, deraf 2 oldenburgere og 1 belgier, samt 12 malkekøer, 7 ungkreaturer af R.d.M. og jersey, og endvidere 25 svin. De to oldenburger hopper har været fremstillet på dyrskue i Jyderup og Nykøbing Sjælland, og har fået 2. præmie. Der er installeret malkeanlæg 1940.

Stuehuset er opført 1916 og kostalden 1850. Den er ombygget 1890. Hestestald og lade er opført 1912.

Petersen har været på Høng Landbrugsskole 1927-28.Kilde: Holbæk amt udg. af Dansk Kulturhistorisk Forlag 1947. - Holbæk Amts Venstreblad 2. april 1955 og 2. april 1959.--SOC 21. dec 2011, 00:23 (CET)
Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 10.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.