Vejrhøj
Der er offentlig adgang, men da det er et privat område skal veje og stier benyttes.
Fra Nekselø Bugt hæver Vejrhøj sig stejlt til 121 meters højde, og er dermed Sjællands tredie højeste punkt, og man har den mest storslåede udsigt over de danske øer, og ikke mindre end 27 kirker kan man se med en udsigt på omkring 50 kilometer.
Vejrhøjs højeste punkt er bygget af mennesker, og det var antageligt ældre bronzealders soltilbedende mennesker, som byggede en gravhøj her for mere end 3.000 år siden. Det er en af Sjællands største og mest imponerende gravhøje, og samtidig også Danmarks højest beliggende gravhøj.
I Vejrhøjskoven er der fem, og i Brydebjerg skov er der fire små gravhøje, og disse ni gravhøje er antagelig fra yngre bronzealder mere end 2.500 år gamle - ingen af disse gravhøje er udgravede eller undersøgt, da de alle er fredede.
Vejrhøj har givet navn til en geologisk seværdighed - Vejrhøjbuen - som er en randmoræne, der krones af Vejrhøj, og strækker sig herfra mod nord og øst gennem det sydlige Odsherred. Vejrhøjbuen slutter i egnen ved Grevinge.
Ifølge et gammelt folkesagn skulle der ved foden af Vejrhøj ligge tre guldæg så store, at hele Danmark ikke kan indløse dem.
Se også: Vindekilde.
Kilde: Vejrhøj, udg. af Odsherreds Turistbureau. Danske Kirker og Præstegårde bind 1. - Holbæk Amts Venstreblad 22. december 1949.--SOC 19. jul 2011, 14:26 (CEST)