Brugerdiskussion:SOC

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Flertydige artikler

Hej SOC.

Nu er du jo en af de mest aktive i øjeblikket, så jeg vil lige høre hvad der er af præcedens for at håndtere flertydige artikler. For eksempel kan jeg se at der er to Møllesøgård (ved Rode og ved Grevinge).

På den danske wikipedia.org bruger man nogle forskellige skabeloner til at vise rundt mellem forskellige artikler med samme navn (se f.eks. deres opslag om Jens Jensen).

Jeg kan godt hente disse skabeloner til Odswiki så vi kan oprette sådanne flertydige opslag på en ensartet måde. Det er ikke vanskeligt at bruge, men det kræver dog at man kender lidt til at anvende skabeloner (det lærer man dog hurtigt).

Har du nogen kommentarer til det? Heje (diskussion) 6. jan 2019, 21:46 (CET)

Jeg så dit svar på min diskussionsside. Tak for det! Som du måske kan se på eksemplet med Jens Jensen ovenfor så er ideen at man opretter en "flertydig" side (Jens Jensen i dette tilfælde) som refererer videre til hver af de specialiserede artikler (hver enkelt individuel Jens Jensen). Det er sådan set ret lige til. På de specialiserede sider refererer man så tilbage til den "flertydige" side med en tekst a la "Der er flere personer med dette navn, se ..." - og det er der skabeloner kan være en hjælp.
Jeg skal gerne vise princippet, f.eks. med 'Møllesøgård' som jeg opdagede, men jeg må desværre sige at jeg har et par problemer med denne wiki. Så jeg vil lige spørge: (1) Kan du flytte artikler? Hvis du kan skulle du have en "Flyt"-knap i nærheden af "Rediger"-knappen. Det er vældig praktisk i ny og næ og gør det nogle gange lidt simplere at håndtere artikler der skal rykkes rundt. (2) Har du (også) et problem med at der er kommet et banner hvor der står "Du har en ny besked fra en anden bruger"? Det har jeg fået og jeg kan ikke få det til at forsvinde...? Jeg tror det er en fejl i Odswiki og det er rigtig ærgerligt hvis diskussioner ikke virker problemfrit.
Endelig tillader jeg at stille et forslag som man bruger andre steder: Når vi skriver frem og tilbage på denne måde på er det vældig praktisk at skrive svar / kommentarer under hinanden på samme side, og ofte vælger man forskellige indrykninger ved at foranstille et eller flere koloner : på hver linje. Som du kan se har jeg brugt enkelt-indrykning i denne kommentar - så ville du typisk fortsætte nedenfor med f.eks. dobbelt-indrykning ::. Som sagt er den form meget udbredt på andre wiki'er jeg har skrevet på, og man får et resultat som f.eks. denne side ( - jeg undskylder med det samme hvis dette virker belærende, det er ikke min hensigt). Heje (diskussion) 7. jan 2019, 22:03 (CET)
Der er flere problemer med wikien i øjeblikket. For nogle måneder siden blev biblioteket hacket, og når det sker bryder det hele ned. Heldigvis forsvandt der ikke noget fra Wikien, for der var netop lavet sikkerhedskopi. Desværre har man ikke fået geninstalleret hele systemet, så jeg tror vi må vente lidt med de flertydige sider til det hele er i orden igen. --SOC (diskussion) 8. jan 2019, 13:08 (CET)