Forskel mellem versioner af "Vig Skytte- og Gymnastikforening"

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
m
Linje 17: Linje 17:
 
Derefter var formanden salgsleder Blom Hansen (senere Fårevejle).
 
Derefter var formanden salgsleder Blom Hansen (senere Fårevejle).
  
Derefter Kaj Olsen, [[Tuborgdepotet, Vig]].
+
Derefter Kaj Olsen, [[Tuborgdepotet i Vig]].
  
 
Indtil 7. november 1962 var formanden Jørgen Madsen, [[Lille Egebjerg]].
 
Indtil 7. november 1962 var formanden Jørgen Madsen, [[Lille Egebjerg]].

Versionen fra 13. jul 2015, 15:11

Vig Skytte- og Gymnastikforening, Vig, Odsherred.

Vig Gymnastikforening.

Stiftet sidst i 1870-erne.

1935 den 26. februar skiltes gymnaster og skytter, og denne dato er den officielle stiftelsesdag for Vig Gymnastikforening.

På den stiftende generalforsamling blev gårdejer Niels Petersen, Brokbjerggård (senere Vig) valgt til formand.

Og bestyrelsen kom til at bestå af følgende: Møller Johs. Hansen, Vig. - Parcellist Thorkild Hansen, Lille Egebjerg. - Frk. Agnes Svendsen (senere København). - Frk. Gudrun Nielsen, Eskildstrup (fru købmand Finn Hansen, Nykøbing Sjælland). - Fru Gerda Petersen, Vig. - Frk. Karen Petersen, Kollekolle.

Derefter blev Hans Rich. Jensen, Jyderup, formand. Han har været aktiv i foreningen i over 24 år.

Derefter var formanden Max Danielsen, Bognæs.

Derefter var formanden salgsleder Blom Hansen (senere Fårevejle).

Derefter Kaj Olsen, Tuborgdepotet i Vig.

Indtil 7. november 1962 var formanden Jørgen Madsen, Lille Egebjerg.

Formand indtil 18. maj 1982 var Arne Jensen, Vig.

+

Der har været dyrket gymnastik i Vig Forsamlingshus i mere end 100 år.

I en avis, dateret 23. marts 1902, kan læses et referat fra en gymnastikopvisning, og man får indtryk af, at de dengang ikke alene styrkede kroppen, men også forstod at more sig. (Referatet er omskrevet til nutidigt skriftsprog - næsten).

Søndag aften afholdt et hold ældre gymnastikere opvisning i Vig Forsamlingshus under ledelse af gårdbestyrer Fr. Nielsen, Vig. Det var en fornøjelse at se det resultat holdet var nået til i løbet af vinteren. Alle øvelserne var præget af akkuratesse, der gjorde såvel gymnastikerne som deres lærer megen ære.

Efter opvisningen fik man sig en lille svingom.

Da der var danset en times tid, rettede dyrlæge Ousen på gymnastikernes vegne en tak til læreren for den ihærdighed og tålmodighed. han havde udvist under det mange gange brydsomme arbejde; men han håbede dog, at eleverne havde udvist så meget flid, at Fr. Nielsen igen ad åre ville have ulejlighed med at undervise dem.

Som bevis på elevernes tilfredshed overbragtes der Fr. Nielsen en smuk polstret gyngestol. Fr. Nielsen takkede for denne smukke gave, og tillige for den interesse, hvormed eleverne havde fulgt gymnastikken i vinter, og udtalte at såvidt gymnastikerne ville være fornøjet med ham som leder, skulle det vær` ham en fornøjelse igen ad åre at optage det arbejde. som i vinter var påbegyndt.

Derefter fortsattes dansen med ualmindelig gemytlighed til henad kl. 4, hvorefter man gik hver til sit med følelsen af at have tilbragt en rigtig fornøjelig aften.


Kilde: Trundholm Lokalhistorisk Forenings blad nr. 4, 2003. - Holbæk Amts Venstreblad 20. februar 1960 og 8. november 1962 og 19. maj 1982.--SOC 21. sep 2014, 13:39 (CEST)