Ruwell

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Ruwell, beliggende i det nedlagte Odsherreds Svineslagteri, Egebjergvej 1, Nykøbing Sjælland.

Mathias & Feddersen havde her indtil 1971/72 en skilteproduktion her.

1971 den 10. november blev firmaet erklæret konkurs, det sker dog med dispensation for videreførsel af virksomheden.

Af de 39 medarbejdere, som blev afskediget i oktober 1971, har kun enkelte fundet andet arbejde, siger tillidsmand Leif Jensen, og funktionærernes tillidsmand Freddie Sørensen.

Men så længe der er liv, er der håb, udtaler direktør Jørgen Nielsen, for der er interessenter, som kan ønske at komme til Nykøbing Sjælland - evt. som lejer af fabrikken.

1972 den 16. marts kunne en glad fabrikant C. A. Feddersen meddele bevarelsen af virksomheden i Nykøbing Sjælland.

Der er dannet et nyt firma, der hedder Strømtryk A/S, som er det gamle varemærke, der nu er blevet firmanavn. Det er en tysk koncern, der hedder Ruwell Werke i nærheden af Grenfeldt med 500 medarbejdere, som står bag ved, og som har købt det gamle slagterikompleks.

Fabrikant C. A. Feddersen bliver direktør for det nye firma, som skal beskæftige sig med fabrikation af trykte kredsløb.

Afdelingen i Bagsværd bliver nedlagt.

Skiltefabrikken i den hvide bygning, der tidligere var frysehus, skal ikke drives videre under Ruwell, men overtages af C. A. Feddersens svigersøn, Jørgen Nielsen, under firmanavnet: E. & J. Nielsens Maskinfabrik.

I slagteriet tidligere administrationsbygning, hvor Feddersens datter og svigersøn, Steen Axild, boede, og som er flyttet til Maribo hvor Steen Axild er blevet bestyrer af en stor farvehandel, flytter C. A. Feddersen selv ind, samtidig med der indrettes kontorlokaler her.

2006 var fabrikken overtaget af Filip Dyvekjær, der i september/oktober rev de fleste bygninger ned, og lod resten forfalde. Oprindelig havde han planer om et butikscenter, men på grund af finanskrisen blev det foreløbig opgivet.


Kilde: Holbæk Amts Venstreblad 6. januar og 17. marts 1972.--SOC 26. aug 2013, 09:54 (CEST)