Rørvig Amatørerne

Fra odswiki
Version fra 10. mar 2015, 17:00 af SOC (diskussion | bidrag) SOC (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Rørvig Amatørerne, amatørskuespilforening, Rørvig. Der har været spillet amatørskuespil i Rørvig/Nakke området i så lang tid, at det fortaber sig i det du...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Rørvig Amatørerne, amatørskuespilforening, Rørvig.

Der har været spillet amatørskuespil i Rørvig/Nakke området i så lang tid, at det fortaber sig i det dunkle.

Allerede i 1950-erne og 1960-erne skal der have været en langvarig og levende tradition for opførelse af amatørskuespil i Rørvig Sognegård, men den døde gradvist ud.

Aktiviteterne havde i sin tid en højtelsket Rørvig-præst, pastor Hostrup, som en så engageret deltager, at han selv skrev et skuespil, "Pak", men om det nogensinde blev opført vides dog ikke.

Traditionen blev genoptaget 1971 da forældrekredsen ved den 3 år tidligere oprettede Rørvig Friskole, sammen med en engageret lærer opførte Norman Krasnas lystspil "Kære Ruth".

Det forsøgtes året efter at genoprette traditionen, men i forbindelse med lærer- og ledelsesskift ved friskolen, løb det ud i sandet.

Nogle år senere, da Rørvig kirke i 1974 havde fået ny præst, Emilie Esbjørn, engagerede dennes ægtefælle, Frode Esbjørn, sig stærkt i sognets kulturelle anliggender, specielt fandt han det meningsløst, at lokalerne i Sognegården stort set stod ubenyttede hen, idet salen kun blev brugt som gymnastiksal af friskolen.

Han interesserede sig også meget for amatørskuespil, og såvidt det har kunnet efterspores, nedsatte han 1976 en arbejdsgruppe i januar med lokale interesserede.

Det lykkedes med en kvindelig lærer fra Nr. Asmindup, Agnes Gervesen, som instruktør, at påbegynde indstudering af Agathe Christie-komedien "Musefælden", men da Frode Esbjørn og nogle forældre insisterede på at besætte en række vigtige roller med skoleelever, var det ikke den slags skolekomedie mange ønskede, og den blev ikke til noget.

I stedet opførtes "Vi som går køkkenvejen" - vistnok i maj 1976 - med stor succes, og med tre fulde huse.

På den baggrund kunne man stifte Sognegårdens Venner den 24. marts 1977, og foreningen har siden arrangeret en lang række kulyurelle arrangementer.


Kilde: Ugeavisen 2002.--SOC 10. mar 2015, 17:00 (CET)