Flyndersø

Fra odswiki
Version fra 18. nov 2012, 13:41 af SOC (diskussion | bidrag) SOC (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

"Flyndersø" ved Rørvig er ikke som man tror en stor sø, som der ganske vist i ældre tid har ligget der inden sandflugten, men er nu et stort fredet område ned mod Kattegat.

Kører man mod Dybesø kommer man til "Flyndersø", med det store fredede areal ud mod vandet, som har et rigt fugleliv, et stort græstæppe, og ikke midst store græsarealer hvor man kan se heste sat på græs.

En vej med en lille parkeringsplads er der også hvor en sti fører ned mod vandet.

Vegetationen omkring Flyndersø er usædvanlig og og jævnligt beskrevet af botanikere. Mellem de fugtige enge og den lave klitvold langs havet findes flere steder bevoksninger af gråris. Tagrør gror side om side med hjælme, sandstar og bidende stenurt. Her er tveskægget ærenpris, krybende potentil, røllike, hvidkløver, høst-borst, musevikke, kællingetand, tandbælg og duftende guldaks og mange, mange flere.

Blandeingen af eng-, strand- og hedeflora skyldes de særlige jordbundsforhold, hvor havvand og kalkholdigt grundvand blandes og giver floraen rige væktbetingelser.


Kildemateriale: ODSHERRED udg. af Odsherreds Turistbureau. - Dybe4sø og Flyndersø af Kurt Sørensen 1986.--SOC 2. okt 2011, 13:49 (CEST)