Essogården

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Essogården, Rørvigvej, Nykøbing Sjælland.

Essogården er etableret 21. juli 1948 af Robert Larsen.

Han er født 1908 i Nordsjælland, men flyttede som 5-årig med forældrene til Nykøbing Sjælland.

Han virkede i en årrække som murermester, hvor han bl.a. forestod byggeriet af Svanegården.

Han er gift med en datter af murermester Laur. Larsen, Nykøbing Sjælland.

Lige efter 2. verdenskrig købte Robert Larsen en landbrugsejendom på Klintevej nær hjørnet af Rørvigvej, og lavede et cementstøberi.

Senere købte han ejendommen på selve hjørnet, hvor der engang havde været købmandsforretning. ESSO havde lagt en klausul på denne ejendom, hvorefter de havde forkøbsret, hvis den skulle sælges. Klausulen var udløbet, men Robert Larsen spurgte ESSO om de var interesseret.

Stationen blev bygget af murermester Robert Larsen, efter tegninger fra ESSO, så det blev Robert Larsen, der ejede stationen.

Det gik lidt trægt i starten, så i 3-4 år kørte Robert Larsen mælketur for Andelsmejeriet Billesborg.

1951 den 10. november fik Robert Larsen en aftale med Falcks Redningskorps om at få placeret en kranvogn med redningsmateriel på servicestationen. Den passede han i 10 år.

Da han så fik sønnen Tonni Larsen med i forretningen, begyndte det at gå bedre.

1968 blev Essogården et aktieselskab med Robert Larsen som direktør.

1972 den 29. september ifølge tinglysning i Statstidende har tidligere ejer af Essogården i Nykøbing, Robert Larsen, nu solgt sine ejendomme til det nydannede aktieselskab Robert Larsen og Søn A/S for 667.500 kr. Ejendomsvurderingen er 50.000 kr.

Handelen omfatter servicestationen, Rørvigvej 1, hjørneejendommen mod Klintevej, hvor Essodepotet har kontor, og halvejendommen på Klintevej. Samtidig har Robert Larsen solgt 4 tankvogne og 2 ladvogne til aktieselskabet.

1973 har man fire store tankvogne der bringer fyringsolie ud, og man sælger 10 millioner liter om året.

1976 den 21. april har Essogården fået sin nærbutik for billister. Den er indrettet bag tankanlægget, og man vil lægge vægt på at have alt til bilens tilbehør, og man vil have alt i "hurtigvarer" med øl og vin - men ikke spiritus - der er tobak, slik og toiletsager, der er ting til underholdning og sport, og der er almindelige kioskvarer o.s.v. Forretningen åbnede til påske, og man holder åbent til kl. 19 hver dag, men i turistsæsonen til kl. 21.

1995 den 1. februar skiftede man benzinsalg fra firmaet Statoil til Hydro-Texaco.

2001 den 1. februar åbner forretningskæden Small Shops en 7-Eleven forretning, som bliver den første i Vestsjælland, i et samarbejde med Hydro- Texaco, det bliver i ejendommen hvor Robert Larsen & Søn ApS har oliedepot, og fortsat ejer forretningskomplekset. Det er den første butik i Vestsjælland, og har som den første tilhørende benzinsalg. Ulrik Andersen, Nykøbing Sjælland, fik stillingen som franchisetager. Han er 39 år og folkeskolelærer på Slotsmarksskolen i Holbæk.


Se også: Klintevej 2 / Rørvigvej 1.


Kilde: Holbæk Amts Venstreblad 13. februar 1995 og 29. september 1972 og 17. juli 1973. - Ugeavisen 7. november 2001. - Holbæk Amts Venstreblad "Det stod i" 10. oktober 1976. - Odsherreds-Kysten 21. april 1976.--SOC 1. jul 2013, 23:54 (CEST)