Lundbeck A/S

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
Rejsegilde hos Lundbeck i december 1963 - Fotograf: Erik Mikkelsen, Lumsås.
H. Lundbeck A/S, Oddenvej 142, Lumsås by, Højby sogn, Odsherred.

1961 overtog H. Lundbeck Lumsås Andelsmejeri, og har sikret sig 5 tdr. land rundt om mejeriet af gårdejer Poul Jensen, Bastegården.

1962 den 6. september blev der holdt en lille indvielsesfest, hvor direktør Hübner, og tre ingeniører fra fabrikken i København, samt ingeniør Knud Christensen, sammen med formanden, den tidligere mejerist, Frits Michaelsen, Højby, er de to, der skal lede den nye afdeling, deltog.

Dagen efter den 7. september blev produktionen sat i gang.

1972 beskæftiger fabrikken 40 medarbejdere fortrinsvis fra lokalområdet.

1973-74 bliver det gamle mejeri udvidet til at omfatte 4 syntesefabrikker, et kedelhus, et laboratorium, værksteder og lager, plus man får 15 ha rundt om anlægget til eventuelle udvidelser.


Lundbecks historie:

H. Lundbeck A/S (eller blot Lundbeck) er grundlagt 1915 med hovedsæde i Valby, og med lidt over 5.000 medarbejdere på verdensplan.

Det er et dansk medicinalfirma, som beskæftiger sig med forskning og udvikling, produktion, markedsføring og salg af lægemidler til behandling af psykiske og neurologiske sygdomme.

Lundbeckfonden ejer en væsentlig del af aktiekapitalen i aktieselskabet H. Lundbeck A/S gennem et andet selskab LFI A/S.

Lundbeckfonden uddeler hvert år en større del af sine indtægter fra Lundbeck til forskning.


På Lundbecks hjemmeside kan man læse følgende:
Kliche-tryk af Lumsås Andelsmejeri 1960 - Fotograf: Ukendt.

Vi er en forskningsbaseret virksomhed. Vi indlede forskning at finde nye lægemidler til behandling af CNS disorders, includ¬ing depression, skizofreni, Alzheimers sygdom, Parkinsons sygdom, Huntingtons sygdom, epilepsi og søvnløshed. Disse er alvorlige lidelser. De påvirker ikke kun patienter, men også deres familier og venner. Udover stress for at have en CNS disorder, udsættes patienter ofte til skade for fordi i mange dele af samfundet, der er stadig alt for lidt forståelse for hvordan en CNS disorder krænker en persons liv. Vi har påtaget os til opgave at forbedre livskvaliteten for personer med en psykiatrisk eller neurologiske lidelse, og vi arbejder intenst på at finde og udvikle nye og forbedrede narkotika. Vi mener, at vi kan gøre en betydelig forskel, og vi er glade for at gøre det i samarbejde med andre.


Læs mere på hjemmesiden: http://www.lundbeck.com/dk


Se også: Lumsås Andelsmejeri.


Kilde: Lundbecks hjemmeside, og diverse artikler i Holbæk Amts Venstreblas, samt lokalarkivet 2012. - Holbæk Amts Venstreblad 7. og 8. september 1962 og 26. juli 1972.--SOC 1. okt 2012, 17:39 (CEST)