Klintekroen

Fra odswiki
Version fra 23. jan 2012, 00:02 af SOC (diskussion | bidrag) SOC (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Klintekroen, Klintvej 158, Klint. Det er historien om forsamlingshuset der emdte med at blive en kro. Klint Forsamlingshus stod færdigt den 1. november 1929, og udvidet alle...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Klintekroen, Klintvej 158, Klint.

Det er historien om forsamlingshuset der emdte med at blive en kro.

Klint Forsamlingshus stod færdigt den 1. november 1929, og udvidet allerede 1930.

Ved den stiftende generalforsamling den 11. oktober 1929 blev følgende bestyrelse valgt:

H. P. Hansen, formand. - Hans Nielsen, næstformand - Martin Hansen, sekretær - Niels P. Madsen og Peter Eriksen alle fra Klint.

Der blev ansat et værtspar, men allerede fra starten var der problemer, hvilket medførte, at H. P. Hansen overtog forsamlingshuset for at drive det videre som afholdshotel. Efter gældende bestemmelser kunne samme person ikke få bevilling til at drive to forretninger, så forsamlingshuset blev handlet igen inden for kort tid.

Dagny og Otto Jensen købte nu Klint Afholdshotel den 1. september 1930. De måtte godt drive forretningen, men måtte ikke bo på hotellet før de var blevet gift. Det skete så 14. september samme år. Indtil da måtte de pænt hver aften vende hjem til Rotoftegård, når de havde lukket hotellet.

I sommersæsonen måtte hotellet også drives som pensionat, idet man havde feriegæster på 8 eller 14 dages ferieophold. Det blev så populært, at man måtte leje værelser ude i byen, ja, enkelte husejere lejede deres hus ud hele sommeren, og familien flyttede selv ud i et udhus.

1951 fik Afholdshotellet spiritusbevilling.

1964 blev hotellet solgt til hovmester Ole Hartmann, og "Klintekroen" bliver det nye firmanavn. Værelserne på 1. salen bliver kasseret af brandmyndighederne, så Hartmann opstiller hytter i krohaven til at leje ud, og selve kroen bliver moderniseret.

1. maj 1967 bliver Klintekroen solgt til Flemming og Knud Besh.

1971 overtager Flemming og Lizzi Bech kroen, og driver den sammen. der bliver bygget en ny stor værelsesfløj, krostue med billard etableres.

Derefter bliver Klintekroen overtaget af Birgit og Lars Aslo-Petersen.


Kilde: Uddrag af bogen om Klint udg. af Svend Erik Klint Jensen, som man har på Odsherred Bibliotek.--SOC 22. jan 2012, 23:02 (CET)