Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Udvalgt artikel: Restaurant Strandlyst

Restaurant Strandlyst ca. 1960. – Fotograf: Søren Bay, Asnæs.
Restaurant Strandlyst, Lyngvej 199, matr. nr. 5c, Jyderup Lyng, 4560 Vig.

Restauranter er oprettet af bagermester Jens Ludvig Jensen.

1933 etablerede han en lille iskiosk under beskedne forhold med is, brød og chokolade, og på et par bænke udenfor kunne folk sidde og drikke sodavand. Den lille kiosk eksisterer stadig, er restaureret og findes på en grund på Ericavej

1935 byggedes den første egentlige restaurant med plads til 50 gæster.

Igennem årene var der lukket hver vinter, og Jens Ludvig Jensen kælede for virksomheden med istandsættelse, udsmykning, modernisering og udvidelser.

1948 fik han spiritusbevilling og ansøgte om lov til at opføre et badehotel i to etager med tilknytning til restauranten. Desværre var der byggestop, så i stedet har han lejet to naboejendomme, hvor han ligesom året før kunne have 10-12 gæster boende.

1968 var var Restaurant Strandlyst udbygget, og vokset med plads til 600 gæster.

1968 den 10. april overlod Jens Ludvig Jensen Restaurant Strandlyst til Sønnen Carlo Jensen, som åbnede skærtorsdag. Bygningerne står til en ejendomsskyld for 263.000,00 kr.

1981 om efteråret på en tvangsauktion blev Strandlyst erhvervet af entreprenør Knud Petersen, der bor lige i nærheden.

1982 den 19. april (nogle dage før) er Strandlyst solgt til 3 personer med tilknytning til orkestergruppen "Boulevard", brødrene Poul og Dennis Denhardt fra henholdsvis Rødovre og Frederiksberg, samt Lene Johanessen, hvor hendes mand Lennart Johannessen er med i musikgruppen.

1982 den 28. maj genåbnede Restaurant Strandlyst.

Orkesteret Boulevard, det senere "Fede Finn og Fonny Boys", opfandt "Husmor-strip", og ifølge Dennis Johannessen selv kom der 700 gæster hver gang.


Kilde: Lokalarkivet 2012. - Holbæk Amts Venstreblad 10. april 1968 og 7. maj 1976 og 19. april og 27. maj 1982. - Nordvestnyt 14. februar 2013. - Odsherred Tidende 1. april 1948.--SOC 8. aug 2012, 20:11 (CEST)
Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 10.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.