Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Ugens artikel: Jyderup Købmandshandel

Jyderup Købmandshandel, Jyderupvej 25, Jyderup, 4560 Vig.
Jyderup Købmandshandel ca. 1960. – Gården midt i billedet er ”Gedehøjgård”, Jyderupvej 26, som i sin tid tilhørte gulerodshandler og kommunalbestyrelsesmedlem Steffen Jørgensen. - Fotograf: Søren Bay, Asnæs.

Købmandshandelen var i nogle år ejet af Laurits Jensen, der var bror til maskinbygger Karl Jensen, Vesterbro, Nykøbing Sjælland.

Laurits Jensen, født 1889, var senere ansat hos Carl Jensen & Søn, men flyttede til Nyborg og fik en købmandsforretning, hvor han døde 8. oktober 1962. I ægteskabet var 3 børn.

+

1952 den 15. januar 1952 har købmand Peter Christensen, Gl. Jyderup, solgt sin ejendom med købmandsforretning til gårdejer Gylling Olsen, Gundestrup.

Er det Jyderup Købmandshandel?

+

Indtil 1956 var den ejet af købmand Kristine Hagelund.

1956 den 13. august er den overtaget af købmand Chr. Larsen & Søn.

1959 købte Børge Nielsen ejendommen og drev købmandsforretning her til september 1968.

Derefter drev han øl-depot herfra.


Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 10.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.