Ellinge Lynggård

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Ellinge Lynggård, Ellinge Lyng, Sejerøbugten, Odsherred.

Den var tidligere ejet af grosserer Ferdinand Andersen, København.

Den bestod af tre gamle stråtækte længer, samt nogle mindre tilbygninger.

Foruden ormene var der 2 heste, 4 svin og en del høns.

+

1948 var den ejet af grosserer Frits Emil Hector.

Han er født 1883.

Han er direktør for aktieselskabet "Hectogen", hvis øvrige aktionærer er hrs. H. O. Hansen, København, lrs. Langkjær, København, og dennes fader, sagfører Langkjær, Sorø, der er formand for selskabet.

Selskabets formål var videnskabelig udnyttelse af visse værdifulde stoffer fra melorme, og det var dette, som Hector arbejdede med på gården, som han oprindelig selv købte og siden overdrog selskabet.

1948 den 21. marts nedbrændte ejendommen, og der brændte orme for 20.000,00 kr. ligesom en mængde notater fra eksperimenterne blev ødelagt. Men hvad ormene skulle bruges til fremgik ikke helt klart, måske var det "videnskabelig forskning af forkulturer til melorme", men en anden forklaring lyder, at der skulle fremstilles præparater til bekæmpelse af skadedyr.

Udover et par kasser med orme blev alle dyr reddet.

Hector havde arbejdet med ormeforsøg i 16 år.

1948 den 30. november blev Frits Emil Hector tiltalt for bedrageri og dokumentfalsk overfor A/S Hectogen, København, samt for den 21. marts at have sat ild på Hectogens ejendom.

1948 den 5 december blev han dømt til psykiatrisk forvaring.


Kilde: Odsherred Tidende 21. og 24. marts og 30. november 1948. - Odsherred Tidende 6. december 1948.--SOC 18. feb 2018, 13:32 (CET)