Asnæs, Enghaven 3

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Enghaven 3, Asnæs, Asnæs sogn, Odsherred.

Ejendommen blev som de andre ejendomme her på den nye vej, udstykket fra præstegårdsjorden, og der blev her bygget et bageri med butik i 1902.

Bageriet skiftede ejer flere gange.

1906 købte bager Johs. Nielsen bageriet, og hans søster passede butikken.

1949 den 28. november har bagermester Chr. Olsen solgt bageriet til bagermester Christensen, tidl. Vesterbro i Nykøbing Sjælland.

+

Ludvig Damkjær fortæller:

Engang hvor de kørte langt omkring med hestevogn og solgte brød, og bageren havde fået en ny hest, som ikke var vænnet til turen endnu, fik han derfor jobbet med at holde på hestene mens brødkusken var inde og handle.

Det var en kold vinterdag inde i Grevinge sogn, og de var færdig med turen, og Ludvig var godt forfrossen af at sidde på vognen. Så siger brødkusken: Kravl ind i kassen dreng, der er varme endnu fra brødene - og det gjorde han, og fik hurtigt varmen.

1909 blev bageriet købt af Anders P. Jensen, som igen i 1918 solgte til bagermester Chr. Olsen, der havde bageriet i mange år. Ligesom sine forgængere kørte han også ud i omegnen og solgte brød og kager, fra starten med hestevogn og senere med brødbil.

Begge hans sønner etablerede sig som bagermestre i Københavnsområdet.


Asnæs by`s historie udgivet af Dragsholm Lokalhistoriske Forening 1996. - Holbæk Amts Venstreblad 16. november 1949.--SOC 9. jan 2012, 16:32 (CET)