Ebbe Olsens Frisørsalon

Fra odswiki
Version fra 19. sep 2014, 15:59 af SOC (diskussion | bidrag) SOC (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Ebbe Olsens Frisørsalon i Vig, Odsherred. 2007 i august måned lukkede Ebbe Olsen sin frisørsalon efter 44 år i Vig. Ebbe Olsen er født i Vig ,som søn a...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Ebbe Olsens Frisørsalon i Vig, Odsherred.

2007 i august måned lukkede Ebbe Olsen sin frisørsalon efter 44 år i Vig.

Ebbe Olsen er født i Vig ,som søn af tidligere frisørmester Knud Olsen.

Han blev udlært som frisør hos Otto Andersen i Holbæk, hvor han var ansat 4-5 år, og derefter tre år i en frisørsalon i Brøndbyvester.

Derefter kom Ebbe Olsen tilbage til Vig for at hjælpe sin far i salonen, og i 1962 blev han optaget som sin fars kompagnon.

Ebbe Olsens far, Knud Olsen, startede forretningen i 1930.

Dengang kostede en klipning en krone og femogtyve øre, og en barbering tredive øre, har Knud Olsen udtalt til Uge-Avisen i anledning af sit 50 års jubilæum.

Hvis nogen skulle tvivle på disse priser, findes den første gamle regnskabsprotokol fra 1930 stadig på Lokalhistorisk Arkiv, og den giver fuld besked om priser og omsætning.

I 1935 kom Anna Olsen til.

Som frisørens kone måtte hun deltage i virksomheden som indsæberske, og hun var i begyndelsen lidt bekymret for om kunderne gouterede en kvindelig hånd i butikken.

Salonen var dengang mere end blot et sted, hvor man kom for at få ordnet skægstubbe og hårlokker. Det var et mødested. Der sad tit 10-12 kunder og ventede tålmodigt på, at det blev deres tur, og så gik snakken til tider frit og lystigt.

I en årrække slog Knud Olsen om sommeren en filial (et telt) op på Lyngen, og så kom sommergæsterne og blev klippet der, og nogle af disse fortsatte også i frisørsalonen på Hovedgaden, fordi som de sagde: her er dobbelt så godt og halvt så dyrt.

I 1972 overtog Ebbe Olsen frisørsalonen, og drev den videre i samme ånd som faderen.

Aggressiv markedsføring var ikke en del af ånden, og faktisk har Ebbe Olsen stort set aldrig annonceret.

Trods manglen på markedsføring har der alligevel altid været kunder nok i butikken, og det skyldes formentlig, at han altid har involveret sig kraftigt i byens forretningsliv.

Ebbe Olsen var med til at starte Vig Festivalen, og var tillige involveret i fodbold, håndbold, badminton og tennis samt Kræmmer- og Tuskermarkedet.

Dette har selvfølgelig medvirket til at skaffe kunder, ligesom Ebbe Olsen igennem årene har haft en del landliggere fast under saksen.

Ejendommen blev i august måned 2007 solgt til Vig Begravelsesforretning, hvis ejer, Michael Ørskov Hansen vil indrette kontor i salonen, mens Ebbe Olsen er blevet boende, da Ørskov ikke skulle bruge boligen.

I artiklen er brugt citater fra Uge-Avisen, Venstrebladet og fra Ebbe Olsen.


Kilde: Trundholm Lokalhistorisk Forenings blad nr. 1, 2007.--SOC 19. sep 2014, 16:59 (CEST)