Forskel mellem versioner af "Bræddehytten"
SOC (diskussion | bidrag) m |
SOC (diskussion | bidrag) m |
||
Linje 6: | Linje 6: | ||
− | ''Bræddehytten har haft en del ejere gennem tiderne | + | ''Bræddehytten har haft en del ejere gennem tiderne:'' |
1968 overtog købmand Collin Drewsen stedet i april, og ansøgte Boligministeriet om lov til at indrette klubværelser. Da det åbenbart trak ud, blev stedet forpagtet ud til Hanna og Aksel Hansen, der åbnede i påsken 1968. | 1968 overtog købmand Collin Drewsen stedet i april, og ansøgte Boligministeriet om lov til at indrette klubværelser. Da det åbenbart trak ud, blev stedet forpagtet ud til Hanna og Aksel Hansen, der åbnede i påsken 1968. |
Versionen fra 4. sep 2013, 22:24
Bræddehytten var op gennem 1960-erne til omkring 1979 et af Nykøbing Sjællands populæreste dansesteder.
Oprindelig var det nogle tyskerbarak(ker) der blev bygget om, og da de var isoleret med savsmuld, var det rene brandfælder fortælles det af håndværkere, der har været med til forskellige ombygninger.
Bræddehytten har haft en del ejere gennem tiderne:
1968 overtog købmand Collin Drewsen stedet i april, og ansøgte Boligministeriet om lov til at indrette klubværelser. Da det åbenbart trak ud, blev stedet forpagtet ud til Hanna og Aksel Hansen, der åbnede i påsken 1968.
Det var et yngre ægtepar, der også drev "Strandhotellet" i Liseleje, men det blev Hanna Hansen, der kom til at stå for driften af Bræddehytten, mens manden, der var udlært kok og tjener, fortsatte på "Strandhotellet".
Som det ses i annocen til højre reklamerede man med bar med musik og dans, samt restauration.
1971 lørdag den 4. september genåbnede Bræddehytten med discotek og frikadeller med rødkål, efter at have været lukket længere tid.
Den nye vært var afdelingsleder Arne Svensson, Ølstykke, som havde opnået forpagtningsaftale med købmand Collin Drewsen. Der kan blive tale om overtagelse, og så bliver købesummen 325.000,00 kr.
Arne Svensson siger til Venstrebladet, at han vil udbygge køkkenet, så det er muligt at sælge "mad ud af huset", og planlægger de populære "for de unge på 40-aftener". Arne Svensson vil foreløbig blive boende i Ølstykke, her er hans hustru, Elisabeth, lærerinde. Hun skal forestå køkkenet. Arne Svensson har ingen egentlig uddannelse indenfor restaurationsbranchen, men han har gennem bekendte på hjemøen, Bornholm, snuset til branchen adskillige sæsoner.
1972 i september overtog Michael Wiedmann forpagtningen, han byggede om, og åbnede stedet som discotek 8. marts 1973.
1975 den 25. april overtog Bent Pigonska Olsen stedet, og åbnede "Discotek Apollo".1. april 1979 blev Bræddehytten overtaget af Ole Olsen, der kom fra København. Han havde planer om at omdanne den til et dansested for de unge på 40 under navnet "Hygge-pubben".
På planlægningsudvalgets møde gav man grønt lys for at etablere en is-kiosk, men der kunne ikke gives tilladelse til at anvende stedet til discotek.
Bræddehytten brændt ned:
1982 den 10. oktober tidligt om morgenen udbrændte Restaurant Bræddehytten totalt.
Det anås allerede på det tidspunkt sandsynligt, at branden var påsat, idet ejendommen havde stået tom i 2 år.
Bræddehytten ejedes på det tidspunkt af Per Langberg Jensen, Fårevejle, der på det tidspunkt var på ferie i Egypten.
Han var ejer af stedet sammen med Thorkild Olsen og dennes søn Ole Olsen.
Det viste sig at strømmen var afbrudt i selve Bræddehytten, men ikke på masten udenfor.
Dagen efter, den 29. oktober, udtalte krimminalassistent Børge Mogensen fra Nykøbing politi til Holbæk Amts Venstreblad, med stor sikkerhed, at branden var påsat, hvilket det tekniske undersøgelser viste, men man havde ingen mistænkte.
Såvidt vides fandt man heller aldrig nogen at retsforfølge!
Kildehenvisninger: Holbæk Amts Venstreblad 4. april 1968. - Holbæk Amts Venstreblad 23. april 1968. - OdsWikien 2012. - Holbæk Amts Venstreblad 2. september 1971 og 27. juni 1979 og 28. oktober 1982 og 29. oktober 1982. - Holbæk Amts Venstreblad 26. april 1975.--SOC 23. dec 2012, 11:28 (CET)