Ugeavisen

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Ugeavisen, Havnegade 16 st.th., Nykøbing Sjælland.

1955 den 13. oktober kom første nummer af "Ugeavisen for Odsherred" på gaden.

Her i stuen til venstre i Havnegade 16 havde redaktør Jørgen Larsen (i folkemunde kaldet "Jørgen Ugeavis") i 1955 indrettet Ugeavisens første kontor, som bestod af et lille skrivebord i entreen til fru Larsen seniors 2-vætrelses lejlighed.

Det var også fru Larsen, der passede tlf. nr. 389 når Jørgen Larsen var ude for ar besøge annoncørerne, eller forsikringskunderne, for Jørgen Larsen var også repræsentant for forsikringsselskabet Nye Danske af 1864.

Senere blev den 2-værelses lejlighed til venstre inddraget i Ugeavisen.

Bladet blev trykt i Vordingborg, hvor også den egentlige udgiver bor.

Jørgen Larsen døde i midten af 1970-erne.

1979 den 13. januar har Gunnar Petersen, efter sin opsigelse, omgående forladt posten som redaktør i Havnegade.

Ugeavisens udgiver, Knud V. Jensen, Vordingborg, har genansat Agnete Neerup og fotograf Erik Mikkelsen. Agnete Neerup skal også passe kontoret i Havnegade.

De var ellers blevet fyret med 4 dages varsel, men er altså næsten kommet hurtigere tilbage end ud.

1982 den 1. januar har avisen fået nye udgivere, Tom Ørnstrup og Marna Hvidkjær, Nykøbing Sjælland, der gennem lang tid har været henholdsvis ansvarshavende redaktør og annoncekonsulent på bladet.

I forbindelse med udgiverskiftet er bladet flyttet fra Havnegade til 1. salen på Vesterbro 1.

Foruden redaktion og annonceafdeling, vil avisen også have bogholderi og administration her, og ikke i Vordingborg.

Avisen trykkes dog stadig i Vordingborg.

Det var det nye selskab "Odsing-Avisen" ApS, der stod for udgivelsen i 1982, og hvis direktør er Marna Hvidkjær.

1983 den 3. januar har Provinstrykkeriet i Vordingborg opsagt aftalen om trykning af avisen, og da det er provinstrykkeriet, der har udgivelsesrettighederne, har man henvendt sig til Holbæk Amts Venstreblad om en overtagelse.

1983 den 12. januar udkom "Uge-Nyt" for første og eneste gang fortalte udgiveren, Flemming Kjersner, Hørve, til Venstrebladet. Han udgiver også Dragsholm-Posten, og udgivelsen var kort og godt for Nykøbings handlende ikke skulle mangle en ugeavis efter den stoppede 1. januar.

Til gengæld siger direktør Knud Jensen, Provinstrykkeriet, at Uge-Avisen kommer på gaden når de sidste forhandlinger er fuldført. Dragsholm-Posten leverer sats, og avisen trykkes af Provinstrykkeriet.

1983 onsdag udkom "uge-Nyt" for anden og sidste gang siger direktør Knud Jensen, Provinstrykkeriet.

1983 den 12. januar blev Odsing-Avisen ApS erklæret konkurs.

1983 den 12. januar skrev Venstrebladet, at forlaget "Automatik", Egebjergvej 13, ved Lisbeth og Anker Knudsen, skulle overtage udgivelsen, men det blev ikke til noget.

1983 den 13. januar forlød det, at Uge-Avisen var solgt til Flemming Raun Hansen, Roskilde, der havde overtaget udgivelsesrettighederne. Han er uddannet typograf og reklamemand, og har 3-4 års erfaring på distriktsbladsområdet, og har arrangement i Roskilde.

1983 onsdag den 19. januar udkom Uge-Avisen under den nye ejer Flemming Raun Hansen, og selvom avisen udkommer som normalt, vil overtagelsen officielt først blive 1. februar.


Kilde: Holbæk Amts Venstreblad 14. oktober 1955 og 13. januar 1979 og 7. januar 1982 og 2., og 11., og 12., og 13. og 20. januar 1983. - Aviserne 12. oktober 1983.--SOC 14. sep 2014, 12:41 (CEST)