Asnæs Kino

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Biografen i Asnæs - Asnæs Kino - blev oprettet i 1944 af Eva og Ejner Andersen, der byggede biografen. Fru Andersen havde i en årrække deltaget i ledelsen af en stor biograf i Nakskov, og Ejner Andersen tog uddannelse som operatør samme sted.

Han var tidligere maskinmester i ØK, men det ønskede han ikke at fortsætte med under krigen, og efter at have undersøgt mulighderne indenfor biograferhvervet, slog han sig ned i Asnæs, og byggede en moderne biograf med plads til 250 tilskuere.

Det var et meget velkomment initiativ, og som udtryk for byens taknemmelighed, skænkede en kreds af byens borgere ham en smuk statue, der blev opstillet i biografens stilfulde foyer.

1972 den 6. oktober har biografdirektør Ejner Andersen solgt Asnæs Kino til Børge Nerup, Vænget 3, Holbæk, til overtagelse 1. januar 1973. Købesummen skulle efter forlydende være på omkring en halv million kroner, og parret flytter derefter til en ny villa opført på Tjørnevej 2, bag Asnæs Forsamlingshus.

1978 er biografen overtaget af Tove og Poul Jensen, der 11. august havde premiere på deres første forestilling.

Tove Jensen, der har 12 års erfaring med biografdrift, driver sammen med sin mand, Poul Jensen, en biograf i Præstø, som de bliver ved med at drive med hjælp fra sønnerne.

Parret har overtaget Asnæs Kino for 900.000,00 kr.


Asnæs by`s historie udgivet af Dragsholm Lokalhistoriske Forening 1996. - Holbæk Amts Venstreblad 6. oktober 1972 og 12. august 1978.--SOC 7. jan 2012, 11:44 (CET)