Mordet i Rørvig kirke

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
Rørvig Kirke 2010. - Foto: SOC.
Er det en russisk prinsesse, der ligger begravet i Rørvig kirke?

I min søgen efter oplysninger om mordet i Rørvig kirke er jeg stødt på en litterær person, Vilhelm Bergsøe, som har behandlet netop dette emne grundigt, men indtil nu er det ikke lykkes mig at komme ham nærmere.

Jeg prøver her at stykke så meget sammen, som jeg kan huske nogle gamle Rørvig-borgere fortalte mig dengang jeg kørte TAXA, men det er over 25 år siden, så der kan være nogle huller, men her er historien som jeg husker den:

En sen aften ankrede et Russisk krigsskib op ved kysten ud for Rørvig kirke. En båd blev sat i vandet, og da den var roet ind til land begav et større selskab sig op mod kirken, hvor de kontaktede kirkens præst.

Præsten var ikke helt tryg ved situationen, men følte sig truet på livet, og gik derfor med til at gå op i kirken med bind for øjnene, som han fik besked på under ingen omstændigheder måtte fjernes før selskabet havde forladt kirken, og var sejlet væk.

Da de kommer op til kirken blev præsten tvunget til, med bind for øjnene, at vie to personer, som han hverken fik navn eller andet på, så han måtte improvisere sig frem.

Efter vielsen blev selskabet i kirken på nær et par ledsagere, der eskorterede ham ud af kirken. Men på vejen ud lykkedes det ham at linde lidt på det bind han havde over øjnene, og kunne der skimte bagude en åben grav i midtergangen i kirken.

Da han var kommet ud af kirken hørte han et kvindeskrig og et skud, hvorefter han løb så hurtigt han kunne hjem til præstegården, hvor han gemte sig.

Den følgende morgen så man skibet sejle bort, og man var enig om at det var et russisk krigsskib, og efter ledsagernes klæder at dømme, hvor også brudgommen var imellem, måtte det være en Russisk Prinsesse, der efter vielsen var blevet skudt og begravet i gulvet i kirken.

Kildemateriale: SOC. --SOC 5. jul 2011, 20:40 (CEST)