Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Udvalgt artikel: Englandshuse

Sommerhuse ved Englandshuse, ca. 1967
Samling af huse i Egebjerg sogn i Odsherred.

Betegnelsen Englandshuse er af nyere oprindelse, og således ses navnet først anvendt på et generalstabskort fra 1895.

Post- og telegrafadressebogen har navnet med fra 1916, mens det først er med i Trap Danmark's 4. udgave fra 1920’erne.

Stednavnet Englandshuse kommer sandsynligvis af den forreste sammensætning "eng-land". Ordet land indgår i mange marknavne i betydningen "mindre jordareal", og ordet eng sigter til fugtig græsmark. Englandshuse betyder altså sandsynligvis ”husene anlagt på det lille engareal”.

Kilder: Afdeling for Navneforskning, Københavns Universitet, og Odsherred Lokalarkiv.


Beskrivelse:

1967 den 28. august besøgte Regionalradioen overingeniør Genfeke, gårdejer Ejler Hansen, Englandsgården, samt Karl og Marie Nielsen.

Sidstnævnte er født på stedet, og har aldrig hørt det benævnt andet ens "Englandshuse". Hvorfor ved ved hun ikke, lige så lidt som Ejler Hansen ikke ved hvorfor hans gård hedder "Englandsgården".

Af et gammelt kort fra 1791, som overingeniør Genfeke har hængende på væggen, fremgård det, at der engang var meget mere skov i Odsherred, og også herude.

På de gamle kort ses en grøn plet mellem skovene, og dette stykke land er antageligt blevet kaldt "Grønland" - Grønlandshuse.

På samme måde kan man antage, at der mod nord for skoven har været et stykke land med eng, som er blevet kaldt "England" - Englandshuse.


Se også: Grønlandshuse.Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 12.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.