Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Udvalgt artikel: Havebo

Niels Andersen, "Havebo", ca. 1880.
"Havebo", Havebovej 2, Ellinge Lyng, 4573 Højby, Odsherred.

Niels Andersen, byggede i 1854 huset "Havebo".

Niels Andersen købte grunden af Frederik VII (staten) ligesom de andre grundejere der omkring, det er derfor området kaldes kongeparten.

+

Gården var derefter ejet af Kirsten Marie og Frederik Nielsen, som ses på billedet nedenunder.

Frederik Nielsen døde 1923.

Kirsten Marie Nielsen (døde 1923.

+

1923 overtog sønnen Peter Nielsen gården, han er født 30. april 1909 på gården, som han overtog i en ung alder efter forældrenes tidlige død.

Han drev en fin Jersey-besætning frem.

Desuden har han virket som slagter og tækkemand.

Han var formand for lodsejerlauget.

Han var formand for Tærskeselskabet.

Han var i bestyrelsen for husmandsforeningen, Højby Brugsforening og Højby Radikale Venstreforening, hvor han var formand 1963 til 1965.

I ægteskabet er to børn, en søn der bor hjemme, og en datter bor i Stenstrup.

Ejendommen var i familien eje indtil 1977.

Peter Nielsen døde 1977.


Havebo, Ellinge Lyng ca. 1918. - Fra venstre Kirsten Marie Nielsen gift med ejeren Frederik Nielsen. - Nr. 2 fra venstre er Frederik Nielsen. - Derefter er det datteren Kamilla og sønnen Peter.- Fotograf: Ukendt.

Kilde: Lokalarkivet 2012. - Holbæk Amts Venstreblad 28. april 1959.--SOC 30. aug 2012, 13:35 (CEST)
Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 12.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.