Odsherreds-Kysten

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Odsherreds-Kysten, ugeavis udgivet af A/S Holbæk Amts Venstreblad i Odsherred.

Odsherreds-Kysten, det nye ugeblad i Odsherred, der startede ved feriesæsonens begyndelse i juni 1974, er blevet en succes. Man havde regnet med et sidetal på 20-24, men de 3 første numre blev på 28 sider, og de to endda på 32 sider.

Oprindelig var det meningen det skulle hedde "Odsherreds Posten", et navn der var registreret for år tilbage.

Odsherreds-Kysten udgives af A/S Holbæk Amts Venstreblad, og var i første omgang lagt an som en afløser for de populære "Odsherreds Sommersedler", som Nykøbing Sj. Turistforening har udsendt til områdets mange feriegæster i en årrække, og hvor trykningen foregik på Central-Trykkeriet i Nykøbing Sjælland.

Nu har man besluttet også at udsende Odsherreds-Kysten til de fastboende i Nykøbing-Rørvig, Trundholm og Dragsholm kommuner.

Fra Mandag den 15. juli 1974 udvides oplaget til ca. 30 tusinde, og Odsherreds-Kysten bliver dermed det største ugeblad i Odsherred.

I tiden indtil 12. august 1974, hvor bladet fortsat omdeles til alle beboede sommerhuse, foruden til de fastboende, bliver udgivelsesdagen som hidtil mandag. Fra den følgende uge 34, hvor det fortrinsvis bliver de fastboende, der får bladet, udsendes det antagelig om torsdagen.

Med Odsherreds-Kysten udgiver Holbæk Amts Venstreblad nu 3 blade. Foruden den daglige avis, udsender man også "By og Land", annoncebladet for Holbæk-egnen, og det meste af Hornsherred, og så altså Odsherreds-Kysten, der bliver et distriktsblad for Odsherred.

Redaktør af bladet bliver journalist Steen Thomsen, Ugebladet Se & Hør, tidligere Holbæk Amts Venstreblad. Steen Thomsen bor nu i Veddinge Bakker.

1981 udkommer bladet i 12.800 eksemplarer.

1983 den 3. januar er journalist Steen Thomsen fratrådt som redaktør.

Posten som redaktør varetages fremtidig af Kai Mortensen, Holbæk Amts Venstreblad, med Erik holm som redaktionssekretær. Han kommer fra Nykøbing Falster, men har tidligere været ansat på venstrebladet.


Kilde: Holbæk Amts Venstreblad 2. maj og 9. juli 1974 og 3. januar 1983. - ”Holbæks Sorte Sønner” udgivet af Dansk Typograf-Forbunds Holbæk-afdeling 1981.--SOC 12. maj 2013, 16:43 (CEST)