Forside

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Ugens artikel: Nissen i Lars Larsens gård i Veddinge

Nissen i Lars Larsens gård i Veddinge, Fårevejle sogn, Odsherred.

På Lars Larsens gård, hvor senere Peder Sørensen boede, var der aldrig nogen, som fik lov til at komme op på stuehusloftet uden bondens selv.

Men kunne nogen snige sig derop, stod altid en høne og skrabede i sædebunken.

Nissen passede kvæget der om natten, og mens det var ude og drak i "Møllebækken", stod han altid med sin røde hue på inde i stalddøren - juleaften satte de grød ud til nissen.

En husmand, som vist havde tærsket i den samme gård, stod nu om aftenen og stak halm op på stænget, men det faldt ned igen. Så sagde han til nissen: "Hvorfor kan du ikke tage imod den, du er jo deroppe"?

Al halmen bras da ned i loen, og manden måtte kravle for at komme ud.

Om morgenen efter var dog al halmen oppe på stænget igen - det havde nissen ordnet.


Kilde: Folkesagn og Folketro i Odsherred af Lars Andersen 1918.--SOC 12. mar 2013, 14:54 (CET)
Søg på Odswiki

Antallet af indholdssider på vores lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 10.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her.

Du kan finde artikler på Odsherred Wiki ved at benytte søgefeltet til venstre eller ved at benytte en eller flere af de mere systematiske indgange nedenfor. Få adgang til flere søgemuligheder her.

Odsherred Wiki fra A til Å

A B C D E F G H I JK L M N O P Q R S T U V W 'X Y Z ÆØÅ

Alle Artikler fra A til Å

Andre søgemåder i Odsherred Wiki

Søg på kategori / emne

Se de 10 mest læste artikler

Se seneste 10 artikler

Bliv Wiki-Skribent !

Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre. Odsherred Wiki bliver først rigtig god, hvis alle med viden om dele af Odsherreds historie deler den viden med andre her på siden. Vær med til at bidrage ved at blive skribent.

Det bedste ville være, at alle bare kunne gå i gang med at skrive her og nu. Men desværre har også spammere opdaget vores side.

Vi bliver derfor desværre nødt til at bede jer oprette jer som brugere, før I kan gå i gang. I kan blive opretttet som brugere ved at sende en mail til sidens administrator Kim Mariegaard, kma@odsherred.dk.

OdsWiki er beregnet til faktuelle artikler om lokalhistoriske emner. Teksten er altså det primære - mens de uploadede foto's m.m. kun skal illustrere artiklernes tekstindhold. Brug ikke Wiki'en til visning af billeder - til det formål har vi billedgalleriet, billeder.bibod.dk.