Dampskibet "Isøre"

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
Dampskibet Isøre sejlede i perioden 1904 til 1911 på ruten mellem Nykøbing Sjælland og Frederikssund. Anløb undervejs Rørvig. Lynæs og Frederiksværk. De første 2 år sejlede Isøre hele året, senere blev ruten kun besejlet om sommeren.
Da Odsherreds Jernbane i 1899 blev åbnet med forbindelse fra Nykøbing Sjælland til København, skulle det imidlertid mere direkte involvere Rørvig i fjordens rutenet, idet der i Rørvig, af kaptajn Trolle, stiftedes et selskab ved navn "Isøre".

I sommertiden indsattes en damprevet fjordbåd ved navn "Isøre" mellem Nykøbing Sjælland og København, og som undervejs anløb Rørvig, Lynæs og Frederiksværk.

Fra 1906 kunne man på københavnske jernbanestationer købe gennemgående billetter til "Isøre"s forskellige anløbssteder.

Et par år senere prøvede et Lynæs-selskab at sejle på præcis samme rute med dampskibet "Dania, men måtte opgive efter et par somre.

"Isøre" sejlede alle hverdage. På søndage blev skibet udlejet til lystture, og et bpar gange om måneden sejlede det til Hesselø.

Op mod 1. verdenskrig omdannedes dampskibsselskabet til "Isefjordens Postfart", og "Isøre" blev erstattet af et mindre lille motorskib af samme navn.