Peder Jensen Holm

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Magister Peder Jensen Holm, præst i Højby kirke 1711 til 1724, er født i Frederiksdal i Norge.

Student fra Christiania i Norge.

Var på udenlandsrejse, og kom hjem 1710.

Peder Jensen Holm giftede sig med præsteenken efter Riber, Anna Catharina Riber, der på det tidspunkt var 26 år, og som var datter af den afdøde præst Hans Christensen Riber, og søster til Christian Riber, der senere blev degn ved kirken.

Hun havde først været gift med Johan Christoffer Schøntier, der var præst i kirken fra 1700 til 1711. Schøntier var gift da han kom til Højby, men hans hustru døde 1703, og han havde derfor giftet sig med Anne Cathrine, der så blev enke 1711.

Hendes ægteskab med Peder Jensen Holm varede kun et års tid, da hun døde i barselsseng, men efterlod sig en søn, som man ikke ved ret meget om, udover man kan støde på ham som arving efter mormoderen, der ejede eller havde part i en gård i Højby.

Peder Jensen Holm nåede at blive gift 3 gange, og den sidste han var gift med skænkede ham ihvertfald 2 sønner. Enken bliver gift med pastor Schive i Vig.

Han døde 28. februar 1724, hvor han blev syg under en rejse til København sammen med kommerceråd Peder Schwane. Hans lig blev ført til Højby hvor han blev begravet i Højby kirke.


Kildehenvisning: Højby sogn for 200 år siden af Chr. Mikkelsen.--SOC 11. nov 2011, 14:42 (CET)