Ejner Windeløv

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning
Fire unge mænd fra Holbæk Roklub 1909, hvor man yderst til højre ser Einer Windeløv, der druknede, da han var med Titanic i 1912. - Fotograf: Wilhelm Sørensen, Holbæk.
Ejner Windeløv, født den 29. december 1890 i Nykøbing Sjælland, døbt den 22. februar 1891 i Nykøbing Sj. kirke, og konfirmeret her den 16. april 1905.

Han var søn af hotelejer Hans Windeløv og hustru Anna Hansine, født Hansen. På det tidspunkt ejede familien Windeløvs Hotel på Algade, det senere Hotel Phønix, men et par uger efter Ejner Windeløvs konfirmation måtte Hans Windeløv desværre afhænde hotellet.

Det næste man hører til Ejner Windeløv er, da den gamle båd, "Naja", fra Holbæk Roklub kæntrede ved Kongsøre Næbbe, og en af roerne druknede, dog ikke en af dem på billedet til venstre.

Flere årtier senere, da "Nordvestnyt" begynder at forske i sagen om et brev sendt fra Ejner Windeløv, hvor han bl.a. skriver at det kostede ham 4 skilling at få trukket en tand ud, løser "Nordvestnyt" en gammel gåde for dem, der har forsket i Taitanics forlis den 15. april 1912.

Man har ikke kunnet finde ud af hvem den druknede Hans Windeløv var, men den gåde løste "Nordvestnyt".

Taitanics forlis trak spor på hele kloden, og altså også I Nykøbing Sjælland.

Journalist Torben Andersen har udgivet bogen: Fra Nykøbing til Titanic, Ejner Windeløv, hans familie og Nykøbing Sj. 1890-1912. Kan trygt anbefales.

Kilde: Nordvestnyt 7. april 2012. - Arkivalier Online.--SOC 8. apr 2012, 11:14 (CEST)