Den Gamle Stald

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

"Den Gamle Stald", Nykøbing Sjælland.

I den gamle rejsestald i gården til Hotel Phønix etablerede Alfred Ørndorf, ejer af Hotel Phønix, den 30. oktober 1965 en bar med bowlingbaner, spilleautomater og jukebox.

Det blev en mega succes fra starten, hvor bl.a. bowlingbanerne var noget af det mest hotte i tiden.

I slutningen af 1968 begyndte omsætningen at vige, og Leif Ørndorf fortæller, at en af gæsterne, Erik Olsen, kom med et forslag da han stod i baren en dag, nemlig at man skulle lave discotek.

I 1969 havde Alfred Ørndorf ombygget Den Gamle Stald til nu at være discotek, og da det dette år i påsken blev åbnet blev det fra starten en stor succes. Der var optræden af go-go-piger, og åbent hver aften, men da sommeren dette år var ovre, faldt besøgstallet igen.

I 1971 blev den forpagtet ud til 2 unge københavnere, Michael Wiedmann og Peter Oostermann. Det endte med at Michael Wiedemann med stor dygtighed drev forretningen videre alene nogle år, indtil han overtog forpagtningen af Bræddehytten, som han byggede om, og åbnede som discotek i 1972.

Herefter overtog Steen Andersen forpagtningen af Den Gamle Stald indtil stedet nedbrændte den 21. februar 1976, og aldrig blev genopbygget. Det var Alfred Ørndorf der ejede Den Gamle Stald på det tidspunkt, men ifølge Holbæk Amts Venstreblad udtalte Steen Andersen, at branden havde kostet ham en formue da han hverken havde tyveri eller brandforsikring.

Iøvrigt brændte på samme tid Tæppelageret i Brændergården, og politiet kunne slå fast, at begge brande var påsat, men selvom man satte et større opklaringsapperat i gang, lykkedes det aldrig at finde gerningsmændene.


Kilde: Leif Ørndorf 2012.--SOC 27. jun 2012, 16:26 (CEST) - Kilde: Holbæk Amts Venstreblad 30. oktober 1965. og 21. februar 1976.--SOC 3. jul 2012, 16:11 (CEST)