Carl Christian Emil Larsen

Fra odswiki
Skift til: navigering, søgning

Carl Christian Larsen, H. P. Hansensvej 9, kordegn ved Nykøbing Sj. kirke, Nykøbing Sjælland.

For det meste omtalt som "K. C. Larsen".

Carl Christian Emil Larsen er født den 9. marts 1909 i Nykøbing Sjælland, som søn af snedkermester Carl Niels Peter Larsen, og hustru Emilie Helene Christine Hansen (Peter Larsen, Nykøbing Sj.).

Han har boet næsten hele sit liv i Nykøbing Sjælland.

I en årrække var han plejer på Amtshospitalet.

1936 den 23. juni samlede han et opløst FDF-orkester, som siden blev til Nykøbing Sj. Stadsorkester, som var et orkester han spillede med i mange år.

1949 blev han ansat som kordegn ved Nykøbing Sj. kirke, hvor han var i 20 år.

1949 den 1. april ansattes han som pedel ved ungdomshjemmet i Svanestræde.

Han var i en lang årrække leder af Nykøbing Sj. Stadsorkester.

Han var fra starten medlem af Nykøbing Sj. Orkesterforening.

1955 den 30. juli har han, af snedkermester Erik Hansen, købt et nyopført hus på H. P. Hansensvej 9, og flytter hertil fra sin tidligere bopæl ved ungdomsskolerne i Svanestræde.

Det betyder også kordegnens kontor flytter til H. P. Hansensvej, og man er klar over det ikke er videre centralt, men det har ikke kunnet blive anderledes.

Siden de kommunale ungdomslokaler blev indrettet over biblioteket i Svanestræde, har kordegn Larsen og hans hustru været værtsfolk for og bestyrer af disse, men efter skolen også har fået klasselokale deroppe, er arbejdet imidlertid blevet for stort for dem, selvom det bliver svært at finde nogen, der har gjort det lige så godt som dem.

I 5 år var han med i kristeligt socialt arbejde for Frelsens Hær rundt om i Danmark.

På et tidspunkt (1956) var han formand for "LYM", den kristne lægmandsbevægelse i Nykøbing Sjælland.

Indtil 1968 var han formand for Nykøbing Museum (Odsherreds Museum).

På hans ældre dage begyndte han at male, og det var på hans initiativ, at Nykøbing Sj. Lokalhistoriske Arkiv blev oprettet.

Carl Christian Emil Larsen døde 1980.

I ægteskabet var tre børn, hvor af den ældste datter er gift med kommunaldirektør Finn Andersen, Nyborg, og den yngste er gift med direktør Finn Toft, Durup, mens sønnen, Poul Erik Larsen, er kommunebogholder i Helsinge, og blev gift med Elvi Andersen den 24. marts 1962, og overtog Egebjerg Købmandshandel..

+

1968 den 19. juni fratrådte han som kordegn ved Nykøbing Sj. kirke på grund af svigtende helbred.


Kilde: Odsherred Wiki 2016 - Holbæk Amts Venstreblad 24. marts 1949 og 3. juli 1955 og 9. april 1980 - Arkivalier Online 2013.--SOC 26. okt 2016, 13:22 (CEST)